11. 8. 2013

Richard - červenec 2013


     Špic nebo jeho kříženec černé barvy. Milý, hodný, mazlivý mladší pejsek, věk kolem 4 let. Je vhodný spíše k ženám, muže zvláště se světlou hlavou nemá rád a chová se k nim nepřátelsky. Také má problematický vztah k cyklistům. Je potřeba jej kontrolovat v přítomnosti cizích lidí, než si na ně zvykne. Velmi dobře hlídá.

      Je vhodný k dalším psům, nevšímá si jich, ani nevyžaduje jejich společnost při hře. S cizími pejsky se rád seznámí, ale to neznamená, že by si s nimi pak chtěl hrát. Pokud je pejsek nepřátelský, raději uteče, nechce se prát. Kočky honí a má vyvinutý lovecký pud. Rád běhá za balónkem.

     Když se bojí, ukazuje zoubky. Pokud nemá potřebu se bát, je velmi jemný a něžný, přátelský, pusinkuje a dává pacičku. Je celkem dobře ovladatelný, na zavolání zpravidla ochotně přiběhne. Je temperamentní. Může být u domku, kde se sám zabaví na zahradě, ale i v bytě, protože má dobré hygienické návyky.

     Adopce je možná na základě předběžné kontroly, podpisu adopční smlouvy a úhrady adopčního poplatku.

     Ríša je nabízen i v pořadu Chcete mě? dne 8. 9. 2013 - ve 20:43 http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095970013-chcete-me/213563221300026/

Po odvysílání relace Chcete mě? našel Ríša nový domov!


Letáček s kontakty ke stažení:
 ***

Sabinka - srpen 2013



      Poslušná a hodná asi 8 letá kříženka ovčáka a pravděpodobně nějakého bullovitého plemene. Je očkovaná, odčervená, odblešená, kastrovaná. Váží necelých 20 kg a je střední velikosti.

      Pochází ze špatných podmínek. Bojí se vody, bouřky. Snáší se s jinými psy i fenkami, ale musí být pod kontrolou, protože k neznámým pejskům zpočátku přátelská není a celkově má tendence se prosazovat. Také je žárlivá, hlídá si svého člověka či předměty. K lidem je přátelská, spíše submisivní, mazlivá, někdy bojácná. Velmi touží se zavděčit, nejraději by se chovala na klíně a vyhledává lidskou společnost. Lepší je, aby byla v novém domově jako jedináček.

     Je vhodná do bytu i do domu, má nyní již 100 % hygienické návyky, nic neničí, ale je potřeba ji ještě navyknout na samotu. Stav odpovídá jejímu věku. Koncem července byla kastrována kvůli cystám na vaječníku, nádherně a rychle se vyhojila.  Má na svoji velikost poměrně dost síly, která se projevuje především při hrabání tlapkami ve vzduchu, když se rozverně válí na zádech.

     Adopce je možná na základě předběžné kontroly, podpisu adopční smlouvy a úhrady adopčního poplatku.

     Sabinka je nabízena i v pořadu Chcete mě? dne 8. 9. 2013 - ve 20:19 http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095970013-chcete-me/213563221300026/

 
 

Letáček s kontakty ke stažení:

SABINKA NAKONEC ZŮSTALA U DOČASKÁŘKY, KTERÁ SI JI SAMA ADOPTOVALA,
PROTOŽE SABINKA JE PROSTĚ SKVĚLÝ PES.

SABINKA ZEMŘELA NA NÁDOR JATER NEBO SLEZINY
VE VYSOKÉM VĚKU DNE 9. 4. 2020
  ***