21. 3. 2014

Tři pejsci malých plemen - březen 2014

     Dne 21. 3. 2014 dopoledne se našli v Lelekovicích u Brna tito tři malí pejsci. Byli bez obojků, možná vyhozeni z auta. Obec i Policie údajně odmítly věc řešit.

     Jedná se o tyto pejsky - stav po příjezdu:

     Pes shih-tzu bílé barvy s krémovými fleky, který je ze všech tří v nejlepším stavu. Je ostříhaný, čistý, reaguje na zavolání a nechce jít granule. Je i možné, že se k fenečkám přidal někde venku. 

     Fenka pekinézského palácového psíka. Převážně bílá s černými znaky na hlavy. Vepředu jí chybí zuby. Docela zapáchá. Na zavolání skoro vůbec nereaguje, je bojácnější.

     Trikolorní fenka kavalír king Charles španěla. Drobná až hubená. Je možné, že je po štěňatech. Zanedbaná, špinavá srst - má ji místy jak zacuchanou vatičku. Zatím nejbojácnější ze všech. Oči má velmi vlhké, ale ne zahnisané, dost sliní.

      Kolektivně jsou pejsci opatrní až bojácní. Drží se dost při sobě. Ale nejedná se o žádný přehnaný strach z člověka. Na pejsky vrčí, ale je to spíše z obavy než z agresivity. Shih-tzu pejsek je nejuvrčenější.

     Nyní jsou v dočasné péči u Brna. Hledá se původní nebo nový majitel.

     Našel si je původní majitel, takže psiska se moc radovala a šťastně se hned druhý den vrátila domů. A protože jsme zjistili, že se vlastně známe, jsem ráda, že budu moct někdy tyto pejsky navštívit. Původně pocházejí ze špatných podmínek a z nového dobrého domova je vypustil nezodpovědný cizí člověk. Je moc dobře, že měli při své smůle štěstí a nic se jim po dobu výletu nestalo.


Všichni tři při dovezení z Lelekovic do Brna.

Jsou opatrní, ale neagresivní.




Placaté tlamičky - shih-tzu a pekinézka - při přesunu z auta do auta. Nechali se v klidu naložit, na auto jsou asi zvyklí.












Kavalírka je nejbojácnější ze skupiny. Do večera se ale okoukala a po zahradě už běhala i s vrtícím se vysoko neseným ocáskem.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

někde jsem četla že už se majitel našel,tak jak to je

Anonymní řekl(a)...

Jo číst umíte.Je to v popisu výše.Hezký den. O.Nešpor