5. 11. 2011

"Hračky" přejetá zvířata


     Na trhu se objevila nabídka nových plyšových hraček. Prošly testy a splňují evropské normy. Domovskou zemí je Velká Británie, sídlo pana designera je v Londýně. Potud jistě vše v pořádku, vypadá to seriozně. Můžeme se tedy těšit na nové roztomilé plyšáčky, které potěší naše dítě, budou jej rozvíjet a pomáhat nám vštěpovat hodnoty, které bychom si přály?

     No, podle toho, jaké hodnoty považujeme za důležité.

     Plyšové hračky totiž nejsou zvířátka s přívětivými obličejíky. Jsou to zvířata přejetá auty s vyhřezlými vnitřnosti, popraskanými žilkami v očích, otisky pneumatik. Osobně si nedovedu představit, k čemu kladnému může takováto "hračka" dítě vést, co mu asi tak může vštěpovat. Nejspíš tak lhostejnost k utrpení zvířete, které máme už tak kolem sebe dost. Vcítění se, soucit, zodpovědnost a slušné chování k závislým tvorům těžko.

     Pro mě je tato "hračka" odrazem pouhé ziskuchtivosti "přes mrtvoly", nevkusného a dravě bezohledného přístupu výrobce a prodejců, kteří pro svůj profit neváhají přenášet plytkost a dekadenci na děti, tedy na ty nejsnáze ovlivnitelné. Už dnes řada lidí od sraženého zvířete odjede, maximálně si zkontroluje poškození plechů na autě, místo aby zvířeti poskytli péči a ostatním řidičům ochranu alespoň tím, že zavolají policii, aby se o zvíře a zároveň o bezpečnost provozu postarala. Domnívám se, že "hračky" přejetých zvířat s vyhřezlými vnitřnostmi nápravě tohoto nežádoucího stavu nijak nepřispějí.

     K plyšákům získáte také veškeré vybavení obdobné lidským mrtvolám - plastový pytel, visačku jak z márnice, úmrtní list, a navíc samolepku "I love RoadKill" (miluji silniční vraždy). No nekupte takovou pěknou kreativní hračku svému dítěti za pouhých šest stovek!

Stránky londýnské společnosti: http://www.roadkilltoys.com/
   - Mají na stránkách moc pěkná videa: http://www.roadkilltoys.com/content/view/34/179/
Stránky zastoupení pro ČR a SR: http://www.prejeti.cz/ (zajímavé a pro mne nepochopitelné, že jej má žena).

     Na stránkách našeho zastoupení jsou i odkazy na obchody, které jsou ochotné tyto "hračky" nabízet: www.raj-plysaku.czwww.plysak.czwww.krasnedarky.cz (krásné dárky jsou sice uvedeny, ale fakticky jsem tam tyto plyšáky nenašla). A POZOR!: jak se dozvíme, tak "Logo RoadKill™ a některé grafiky jsou registrovaným majetkem společnosti Compost Communications Ltd. a jsou tudíž chráněny autorským zákonem. Jakékoliv porušení práv této společnosti povede k patřičným právním úkonům vedeným vůči porušiteli." Společnost Compost Comunications Ltd (to je opravdu pěkný název... :-)) je na své působení ještě patřičně háklivá a hodlá si jej chránit právní cestou.

     Pro mě osobně je tohle hodně za hranicí nevkusu a přes veškerou snahu to nedokážu před sebou obhájit ani jako recesi. Nikde jsem nenašla, že jsou to hračky "od 20 let", což by mi připadalo adekvátní. :-) Nejsou prý však určeny pro děti do 14 let a nejedná se o hračky. Velmi mě toto upozornění na anglických stránkách uklidnilo. Nechápu jen, proč jsou tedy tamtéž fotka a video s dětmi evidentně do 14 let a proč na stránkách českého zastoupení toto upozornění zcela chybí.

     Za sebe tedy konstatuji, že tento dle mého mínění "hnus" má u mě mnoho velkých mínusů, podivuji se nad tím, že výrobky byly schváleny k prodeji, a už vůbec z lidského hlediska nechápu pana výrobce plus ochotné prodejce.

     Jsem v napnutém očekávání, kdy nám někdo nabídne přejeté lidi, případně uřezané lidské hlavy - lidská společnost se mění a je třeba jít s dobou, ne?

     Mohou být samozřejmě i jiné názory. Pokud máte potřebu, vyjádřete je v komentářích k článku.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Neco tak nechutneho muze vymyslet tvor s nejakou hnusnou uchylkou a jemu podobny dement to sem doveze. zajimalo by me, kdyz tento hnus neni urcen detem, komu tedy? Zrejme tyto nechutne plysaky slouzi k ukajeni zvrhlych choutek tech uchylnych debilu.

Anonymní řekl(a)...

tuhle ohavnost si může koupit leda tak nekrofilní zoofil..tohle je fakt hrůza..by mě zajímalo, který magor tuhle "úžasnou" hračku navrhl..normální člověk by tohle nevymyslel

Anonymní řekl(a)...

Tahle svinstva a zvrhlosti by se měly tvrdě trestat!!! Výrobce i distributory potrestat!!! Nechápu tu ženskou , co to u nás v ČR prodává, asi ji zatím v životě nic špatného nepotkalo.. Hnus!!!