11. 12. 2011

Radonice na Lounsku

V Radonicích na Lounsku v otřesných podmínkách další množírny zabili psi matku majitelky. Kolik takových případů se ještě bude muset stát, aby se změnila legislativa a znemožnila takovéhle týrání zvírat kvůli penězům?


Původní zpráva na idnes (10. 12. 2011):
http://www.zpravy-online.cz/krimi-zpravy/krimi-plus-10_12_2011.html

 Po pár dnech pokračování na idnes (12. 12. 2011):
http://zpravy.idnes.cz/rotvajleri-kteri-zabili-zenu-jsou-v-utulku-vystraseni-zili-na-kseft-1iw-/krimi.aspx?c=A111212_1699900_usti-zpravy_alh

Podobný článek na Novinky.cz, ale s autentickými fotografiemi psů (12. 12. 2011):
http://www.novinky.cz/krimi/253353-rotvajleri-kteri-usmrtili-majitelku-jsou-v-utulku-vystraseni.html?ref=boxE

Vánoční dodatek:
majitelka se psů zřekla. Nynější umístění psů je v útulku Jimlín u Loun, odkud půjdou k adopci štěňata i dospělí psi www.utulek-jimlin.wz.cz

NOVINKA
29. 12. 2011: 
Kauza RTW "Radonice , Peruc" má nebývalý rozměr. Dnes je útulek vázán rozhodnutím policie a musí vydat psy majitelce. Ta si je postupně odváží právě z útulku. K celé věci se měl vyjádřit soudní znalec a předpokládáme, že po vydání zpět do péče vydá KVS rozhodnutí o debrání. V útulku dnes byly všechny štáby a všechny deníky. Tak uvídíme jak to dopadne. Vše budeme sledovat a informovat Vás.


Přišel požadavek o zveřejnění kontaktů místně příslušných orgánů:

Policie ČR - Obvodní oddělení Louny (pobočka Louny)
Osvoboditelů 320, 440 01  Louny
Telefon: +420 974 437 651
Fax: +420 974 437 905
e-mail: lnoop@mvcr.cz

Stížnosti - Úřad vnitřní kontroly
Strojnická 27, 170 89 Praha 7
telefon: 974 827 301
fax: 974 827 305
e-mail: vkpp@mvcr.cz

Ministerstvo vnitra
Nad Štolou 3
pošt. schránka 21
170 34  Praha 7
telefon: 974 811 111 (spojovatelka)
fax: 974 833 582 (podatelnaú
elektronická podatelna: posta@mvcr.cz
Zde je možné vybrat vhodný útvar k oslovení: http://www.mvcr.cz/kontakty.aspx

Radonice jsou částí městyse Peruc - obecní úřad:
Městys Peruc
Oldřichova 49
43907 Peruc
Tel: 415 697 175 
e-mail: podatelna@peruc.cz
lanc@peruc.cz - starosta
Zastupitelstvo Peruce: http://www.peruc.cz/vismo/o_utvar.asp?id_org=11952&id_u=10

Dále na zastupitelé MÚ Louny - otázka je, zda oslovovat právě je má nějaký smysl:
kerner@mulouny.cz, csonka@mulouny.cz,
Člen zastupitelstva Louny Ing. Miloslav Bouda, ODS:
oa.louny@post.cz
Tady jsou všichni: http://www.mulouny.cz/cs/mesto/zastupitelstvo-mest a/seznam-clenu-zastupitelstva-mesta-loun/zastupite lstvo-mesta

Krajská veterinární správa pro Ústecký kraj
Sebuzínská 38, 403 21  Ústí nad Labem-Brná
Telefon: +420 475 541 133
Fax: +420 475 315 939
Slezská 100/7, 120 00  Praha-Vinohrady
Telefon: +420 227 010 142
Fax: +420 227 010 191

23 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

to je v pr...deli. Doufám že sežerou i ji.

Olga

Týraná zvířata řekl(a)...

Jak "v pr...deli"???
V České republice!!! A podobných banánových republikách...
Formuluj přesně! :-)
Eva

Anonymní řekl(a)...

to je k hovnu tady fakt,úřady k ničemu.chudáci psi :(((

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den všem jsem do toho problému trochu zasvěcena tak k věci-veškeré informace co jste v mediích viděli jsou jen informace z úst p. Kubalíka nikdo se na nic neptal majitelky, asi ani nikdo neví že majitelce jednoho psa bez vědomý nechaly utratit a nějaká štěňata rozdaly také bez vědomý majitelky o tom se ani nikde nedovíte.Tak jenom pro info

Týraná zvířata řekl(a)...

Myslím, že veškeré informace nejsou z úst pana Kubalíka. Také od Policie. Paní majitelka se údajně do médií vyjádřit nechtěla. Může se vyjádřit sem, stejně jako jste to udělala jako Vy.

Anonymní řekl(a)...

Policie se k případu ještě nevyjádřila protože celá věc není ještě uzavřena.Takže veškeré informace přeci musejí odněkud být.

Týraná zvířata řekl(a)...

Opakuji: pokud sem dáte Vy nebo majitelka jiné informace, než které jsou nyní známé, budeme rádi.

Anonymní řekl(a)...

Tak tentokrát musím reagovat i já. Pokud vím, tak fena, která se nechala utratit na to byla zdravotně špatně. Štěňata šla do nových domů, protože tak rozhodla policie. A proto, že ta "úžasná" majitelka, které celá tahle kauza, jak řekla při natáčení, vzdala. Tak to se mělo udělat co? Nechat tu fenu dál trápit..? To bych teda neřekla. A štěňata ani nevíte, jak mě štve, že domov nenašlo víc štěňat a ten zbytek se musel vrátit do rukou téhle... (normálně bych to musela asi celé vypípat...:/)

Anonymní řekl(a)...

Ještě musím dodat, se mi to tam nějak vymazalo :/ takže znova ta věta: A proto, že ta "úžasná" majitelka, které celá tahle kauza, jak řekla při natáčení zničila život,vzdala...tak tedy nechápu, proč by o tom měla něco vědět..jí už do toho nic nebylo.

Anonymní řekl(a)...

Anonymní "zastánkyně" paní majitelky, zpravodajské deníky jsem neviděla, ale věřím tomu, že lidé v útulcích mají zájem těm psům pomoci. pokuď se ti psi zachovali tak, jak se zachovili - není něco v pořádku a paní majitelka to zjevně nezvládla a neměla by je mít.

Anonymní řekl(a)...

A jak vlastně můžete vědět že fena byla nemocná to hovoří za vše JSTE PRACOVNÍK ÚTULKU takže tato debata je k NIČEMU

Anonymní řekl(a)...

To teda rozhodně nejsem. Já jsem jen také, tak trochu zasvěcena do této věci, víte. A evidentně Vy asi budete nějaká známá majitelky. Protože normální člověk, by se jí nezastával.

Anonymní řekl(a)...

Známá tak moc nejsem ale spíše co opravdu mě více zajímá je pohlednout se na věc také z té druhé strany člověk si něco přečte a pak na to reaguje.Takže až tato senzace vyšumí tak se opět člověk zaměří na něco jiného.

Týraná zvířata řekl(a)...

Pohled z druhé strany velmi chválím. Doufám, že tím myslíte pohled ze strany těch psů, kteří jsou evidentně zneužívání k množení pro peníze. A podle toho odpovídá jejich stav - psychický i fyzický.
Toto není žádná senzace, je to běžná množárna, jakých je mnoho. Jen tahle se prostě víc mediálně zviditelnila.

sousedé řekl(a)...

Dobrý den, za obyvatele Radonic a přímé i nepřímé sousedy rotvaileří množírny bych ráda řekla, že máme již dlouho strach o zdraví a životy své i našich dětí a uděláme všechno proto, aby bylo slečně H. znemožněno u nás v Radonicích svou podivnou živnost provozovat. Že dochází k týrání psů je jasné všem, kdo v Radonicích bydlí. Za několik let, co tady bydlíme, jsme viděli paní H. a její matku jen jednou, že vzaly psi na vycházku. A to šly pouze každá s jedním psem a bylo vidět, že je fyzicky ani jinak nezvládají. Takže to, jak to dopadlo, nebylo pro nikoho z nás překvapením. Jen nechceme, aby nás psi ohrožovali. Je to divné a těžko pochopitelné? Zkuste si představit, že bydlíte v blízkosti této "chovatelské stanice" a chodíte denně kolem...a děti si hrají na ulici kolem domu, kde před několika týdny pes roztrhal vlastní paní. No a nejlepší na tom je, že od včerejška jsou psi zpátky včetně toho, který tu paní zabil. Může nám někdo poradit, jak se bránit tomuto ohrožení?

Anonymní řekl(a)...

Ten Pes co paní usmrtil je stále v utulku paní si pouze vzala ty neagresivní

Anonymní řekl(a)...

Pokud majitelka byla se psi v minulosti pouze zřídka venku tak se asi sama bojí aby se nikomu nic nestalo.Pouze můj dojem

Anonymní řekl(a)...

to se mi snad zdá,jen by mě zajímalo zda majitelka zaplatila pobyt psů v ůtulku a taky doufám že se už konečně někomu rozsvítí a ty čokly jí seberou navždy!!!1.nechala roztrhat vlastní mámu
2.lhala policii/nebyla prý v době ůtoku psů doma/3.psi dříve napadli otce majitelky-/zajistila mu ošetření??/-má to v hlavě vypatlaný.problémy měla všude kde se objevila-stačí když vyslovíte její jméno a všem kdo jí znají se ježí chlupy.a taky by mě zajímalo proč ůřady nejednaly-o této situaci věděly delší dobu.hodně štěstí nám všem

Anonymní řekl(a)...

Pro "sousedy"
Pokud vím, šlo o chov bez PP - PRŮKAZU PŮVODU. Proto prosím v souvislosti s touto množárnou, nepoužívejte termín "Chovatelská stanice"
Chovatelská stanice je vždy konkrétní, mezinárodně chráněný název - značka. A tento termín lze používat pouze v souvislosti s chovem s PP.

Anonymní řekl(a)...

proč asi ty uvozovky???"CHOVATELSKÁ STANICE"-"sousedi"

Anonymní řekl(a)...

http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/psi-radonice-rotvajleri-20120106.html

Štěňata jsou fuč... Je mi na zvracení ...

Olga za Pesos řekl(a)...

cituji :Pokud majitelka byla se psi v minulosti pouze zřídka venku tak se asi sama bojí aby se nikomu nic nestalo.
Pokud majitelka neumí vychovat svoje zvířata tak, aby ohrožovali okolí, tak je především NEMŮŽE CHOVAT. To, jak s nimi zacházela, se nazývá týrání chovem a je to kvalifikováno jako trestní čin.

Anonymní řekl(a)...

A dokážete si představit, že existují lidé, kteří jsou schopni ještě po incidentu za paní jít a psy si od ní koupit?