28. 8. 2021

Jezevčíkojork Ben - srpen 2021

     Znáte pohádkového Barbuchu? Tak přesně takové strašidýlko můžete mít ve psí podobě. Náš Barbuška má jméno Ben a je mu nyní (v srpnu 2021) přibližně pět měsíců, protože se narodil 12.03.2021. Má ještě první zoubky, kterými se po nás trošku oháněl, když se bál odchytu a ošetřování. Ale opravdu jen trošku a nakonec na obranu použil spíše pacičky, kterými se na nás věšel v domnění, že se mu podaří prchnout.

      Beníček má pouhých 1,5 kilogramu. Do azylu přišel velmi hubený, s vylezlými žebry, drobným tělíčkem a větší hlavou s obrovskými oušky. Díky velikosti a postavení uší má opravdu jedinečný vzhled, velmi roztomilý a těžko opakovatelný. Je to skutečný originál, který jen tak nenajdete.

      Povahově je poněkud bojácný. Potřebuje nabýt jistotu u svého člověka. Kontakt navazuje opatrněji, ale je trošku splašený, a proto se po chvilce rozkouká a začne se kamarádit. Upozorňuje na sebe a své potřeby ňafkáním a mrčením. Je zvyklý na svoji smečku a bude se muset naučit samotě. Na svoji mamku v azylu i povrčuje, když se mu od ní něco nelíbí. Je to zvědavé štěňátko, které všude vleze, chce mít kontakt a o všechno jeví zájem. Na vodítku to jde Beníkovi zatím trošku hůř, ale na to, že na něho nebyl zvyklý, to není zase tak strašné – vzhledem ke svojí velikosti se dá krásně zvládnout, jen je potřeba pořádně dotáhnout obojek nebo kšírky, aby se nevyvlékl.

      Barbuška může jít rovnou do adopce.

      Pokud můžete, pomozte, prosím, našemu spolku Zvířetník z.s. s financováním veterinární péče darem na náš běžný účet 93900939/2010 nebo příspěvkem na transparentní sbírkový 92900929/2010, s poznámkou „psi“. Bohužel v současné době pejsci mají přečerpáno na úkor kočiček, kterým se také už i bez toho nedostává. Moc děkujeme.

     FB album Benečka: https://www.facebook.com/media/set?vanity=zviretnik.org&set=a.401744541297066 







***


Žádné komentáře: