7. 8. 2021

Jezevčíkovité štěňátko Zorinka - srpen 2021

     Zorinka je začátkem srpna tříměsíčním štěňátkem, které je velmi rozumné a šikovné. Její maminka je kříženka jezevčíka, trošku dlouhosrstá, trošku kudrnatá, trošku nestandardně zbarvená - hnědá s prorostlými černými chlupy. Tatínek je neznámý, ale je pravděpodobné, že to byl sousedovic jack russell teriér.

    Zorinka po rodičích zdědila nádherné zbarvení. Před příchodem do Azylu u Beky žila s maminkou, která je klidné povahy a štěňátko se zdá být celé po ní. Zora je veselá, zvídavá, nebojí se jiných psů, ale chce být se svým člověkem a zatím o samotě pláče.
 
    Když má možnost, vyvenčí se raději venku. S dveřmi otevřenými na zahradu tak nedochází k žádným domácím "nehodám" a štěňátko sice tráví čas doma, ale na vyvenčení si vyběhne.
 
    Zatím kouše ;) svými prvními jehličkami, což je u štěňátek běžné. Ale umí už být i trošku jemnější, pochopilo, že to bolí. Doma celkem nic neničí, ale i tak je potřeba jej hlídat. :)
 
    Zorinka se poohlíží po novém domově. Je zvyklá na dům se zahrádkou a pobytem doma i venku, ale může být i v bytě, přizpůsobí se.
 
    Ve 3 měsících má Zorka 2,7 kg a dá se tedy očekávat, že v dospělosti bude cca 10 kilogramová.
 
    Na štěňátko se můžete zeptat na tel. 731712275, ale raději nejdříve napište na zviretnik.org@gmail.com něco o sobě a způsobu života, který byste štěňátku mohli poskytnout. Pokud bude hafík pro Vás vhodný, můžete si pro něho po předchozí domluvě přijet do Omic u Brna.
 
    Budeme rádi, když podpoříte naši péči o zvířata na běžný, darovací účet 93900939/2010 nebo přes veřejnou sbírku na transparentní 92900929/2010. Děkujeme. 
 
    Zorka má i svou FB stránku: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=zviretnik.org&set=a.388907115914142
 




 

Žádné komentáře: