28. 8. 2021

Jorkšírka Batynka - srpen 2021

     Batynka je fenečka asi 2 až 2,5 roků stará, kříženka jorkširského teriéra. Do azylu přišla s odrostlými štěňátky. Při příchodu měla pouze 4,7 kg, velmi hubená a s vystupujícími žebry a kyčlemi, po těle měla močí a špínou slepené dredy a rány zřejmě z přemíry zablešení. Nyní už prošla veterinární prohlídkou, odčervením vaxinací i očipováním. Ukázalo se, že má přerostlé drápky a zanícená ouška.
 
     Baty může jít rovnou do adopce. Povahou je milá, vstřícná, veselá, má ráda balónky. Je však poněkud roztěkaná a „splašená“ – pobíhá překotně sem a tam. Potřebuje se trošku uklidnit a zažít si nějaký pevnější denní režim na novém působišti. K novým lidem je ze začátku opatrná, i když důvěřivá, přesto se bojí, co se bude dít. Při manipulaci je to stejné. Nejdříve se bojí a cuká, ale později už dost dobře spolupracuje.
 
     Batynka má předpoklad se velmi navázat na majitele a být přítulnou společnicí. A jistě také krásnou. Baty má dlouhou srst, kterou jsme však byli nuceni radikálně ostříhat a která zase doroste minimálně do délky, o niž jsme ji zkrátili, a to bylo osm až deset centimetrů.
 
     Pokud můžete, pomozte, prosím, našemu spolku Zvířetník z.s. s financováním veterinární péče darem na náš běžný účet 93900939/2010 nebo příspěvkem na transparentní sbírkový 92900929/2010, s poznámkou „psi“. Bohužel v současné době pejsci mají přečerpáno na úkor kočiček, kterým se také už i bez toho nedostává. Moc děkujeme.
 
     FB album Batynky: https://www.facebook.com/media/set?vanity=zviretnik.org&set=a.401741157964071
 






***

Žádné komentáře: